Dorpslab

Dorpslab logo web

Het dorp dat zijn wij! Dorpen worden gevormd door mensen. Mensen met talenten. Door deze te verbinden kan het dorp ondernemen en zelf initiatief nemen. Dat kan met dorpslab.

Dorpspower

Samen met dorpen – inwoners, verenigingen en ondernemers – werken we aan het vernieuwen van het dorp. Er zit namelijk enorm veel energie en kracht in een dorp. Betrokken inwoners, die hart voor hun dorp hebben en hier iets voor willen betekenen. Ze zijn trots op hun dorp en willen dit graag uitdragen. Die trots krijgt bij dorpslab een bijzonder podium.

Dorpslab

We brengen het hele dorp in beweging door te inspireren en samen ideeën te realiseren. Het belangrijkste daarbij is dat inwoners zelf initiatief nemen en met innovatieve oplossingen en ideeën bijdragen aan hun eigen leefomgeving. Dat kan alleen als we de handen ineen slaan en samen durven doen om het dorp klaar te maken voor de inwoners van nu én later. Iedereen kan meedoen aan dorpslab, elk idee telt. We geloven in de ideeën van mensen en helpen hen deze te ontwikkelen en uit te voeren.

Het dorp centraal

Dorpslab is zowel een fysieke plek in het dorp als een netwerk waar mensen uit het dorp samenkomen en werken aan ideeen voor hun dorp. Het is een (online) community, voor en door het dorp. De plek om te vernieuwen en experimenteren. Mensen helpen elkaar om hun ideeen te verwezenlijken zodat het hele dorp beter wordt.

Meer weten over dorpslab? Neem contact met ons op dan nemen we je graag mee naar het dorp van de toekomst!