Hoe het begon

Negen, een begrip ontstaan in 2009 toen Roy Simons & Danielle Remy samen besloten de handen ineen te slaan. Danielle vertelt hoe het zo is gekomen.

“Ik had het moment de hele dag al uitgesteld. Die middag liep ik dan toch zijn kantoor binnen. Ik vertelde hem dat ik ergens anders aan de slag kon gaan. Hij baalde, dat zag ik wel. Was dit de beste stap voor de toekomst of kon ik beter voor mezelf beginnen? We praatten nog even verder over de overwegingen en wensten elkaar een goed weekend. ’s Avonds had ik een bericht: “Waarom beginnen we niet samen een bedrijf?” We maakten direct werk van de plannen en spraken dat weekend nog af. Ik zie ons nog zitten aan de keukentafel met de Chinese rijsttafel erbij.
Onze missie was duidelijk. We wilden het verschil maken, door durf en ondernemerschap. Een business plan volgde. Ik moest nog overtuigd worden van de naam, maar Negen werd het. Een naam die ons én anderen zou uitdagen, een vraag zou oproepen en natuurlijk met een link naar sport.
Tussen dat ene weekend en onze officiële start zaten 3 maanden. Een periode waar we aan de wieg stonden van iets geweldigs nieuws. Dit was 2009. Ondertussen zijn we enorm gegroeid en brengen we dagelijks met een enthousiast team van spelbepalers veel in beweging.”