Kracht van sport en bewegen

Vitale kernen en vitale inwoners vormen samen een actieve leefomgeving. In een actieve leefomgeving kunnen inwoners kansrijk opgroeien en leven. Wij geloven in de kracht van sport en bewegen voor een actieve leefomgeving. En maken daarmee op lokaal niveau het verschil voor mensen. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen. Ouderen voelen zich minder eenzaam. Mensen met een beperking vinden aansluiting bij regulier beweegaanbod. Verenigingen stellen zich open voor andere doelgroepen. Wij weten de juiste wegen naar bewegen. Van planontwikkeling tot realisatie en duurzame impact. Dat maakt ons dé spelbepaler in beweging.

Wie zijn wij

Negen, ontstaan in 2009 toen Roy en Daniëlle samen besloten de handen ineen te slaan. Onze missie was vanaf het begin duidelijk. We wilden het verschil maken, door durf en ondernemerschap.

Ondertussen is Negen enorm gegroeid, zeker sinds de overstap naar SX Eindhoven in 2014. We kwamen in SX met z’n drieën en waren zeven jaar later met ruim 40 medewerkers klaar voor de volgende stap: onze eigen thuisbasis.

En die hebben we gevonden bij De Kapelanie in Meijel. En al die jaren zorgt een enthousiast team van spelbepalers voor veel beweging in Zuid-Oost Nederland. Onze dienstverlening is de afgelopen jaren mee gegroeid. We zijn nu dé organisatie op het gebied van sport en bewegen met maatschappelijke impact. Dat betekent dat we ook steeds meer programma’s inzetten om kwetsbare mensen mee te laten doen. En daarbij voeren we niet alleen uit maar zijn we als regisseur ook verbonden aan de lokale gemeenschap en netwerken en borgen we een duurzame beweging. We willen de komende jaren nog meer impact maken op lokaal niveau samen met toekomstbestendige verenigingen en maatschappelijke partners. En daarbij altijd gaan voor een 9!

Onze kernwaarden

Dichtbij

We voelen ons verbonden met elkaar en het lokale werkveld. Samen maken we lokaal het verschil en bereiken we resultaat.

Spelbepalend

Vooruit, koers bepalen en nieuwe dingen ontdekken! We willen mensen op een creatieve of verrassende wijze de impact van bewegen laten ervaren. We nemen hierin het voortouw vanuit een proactieve en positieve houding.

Verantwoordelijk

We nemen onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan bredere maatschappelijke uitdagingen zoals:

  • Hoge druk op de gezondheidszorg
  • Verminderde deelname en betrokkenheid bij lokaal verenigingsleven
  • Toenemend overgewicht
  • Toenemende eenzaamheid onder ouderen én jongeren

Ons speelveld

Onze spelbepalers zorgen voor vitale inwoners en vitale gemeenschappen in: Beekdaelen, Bergen, Eijsden-Margraten, Gemert-Bakel, Gennep, Gulpen-Wittem, Horst aan de Maas, Land van Cuijk, Leudal, Molenlanden, Nederweert, Meijel, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Vaals en Valkenburg aan de Geul.