De juiste wegen naar bewegen

Sport en bewegen is niet langer een bijzaak, maar een levensbehoefte voor gezondheid en ontwikkeling van mensen. Daarnaast zorgt sport en bewegen voor een sterke maatschappelijke en sociale verbinding. Onze spelbepalers zetten de waarde van sport en bewegen dagelijks in om het verschil te maken. Daarbij kijken we vooral naar mensen en groepen in onze samenleving die onze hulp daarbij goed kunnen gebruiken. Laat je inspireren door de mooie verhalen van inwoners die gelukkiger, fitter en gezonder in het leven staan dankzij de inzet van sport als middel.

Het verhaal van Bram Slagboom

De gevolgen van een auto ongeluk in 2016 zijn voor Bram Slagboom uit de gemeente Molenlanden nog steeds merkbaar. Door NAH en fysieke klachten vond hij het moeilijk om passend beweegaanbod te vinden. Beweegmakelaar Monique is vervolgens samen met Bram aan de slag gegaan en met succes! Benieuwd naar Brams ervaring? Lees dan verder.

Het verhaal van Bram Slagboom

Positief Gezond Leudal

Bewegen is van groot belang om gezond ouder te worden. Met het programma Positief Gezond Leudal helpen we inwoners die drempels ervaren om (meer) te bewegen. Tonnie Horstermans-van Maris was een van de deelneemsters aan het beweegprogramma van 10 weken.

Positief Gezond Leudal

In Beweging

In beweging is een programma dat we aanbieden om inwoners die moeite hebben om (meer) te bewegen te ondersteunen om hierin een eerste stap te zetten. Wij zorgen ervoor dat ze structureel meer in beweging te komen. Marlie van Weert was een van de deelneemster aan het programma. Na een periode van blessures en onzekerheden wilde ze het sporten weer graag op gaan pakken. Haar eerste stap: deelnemen aan In Beweging om op die manier het vertrouwen terug te krijgen.

In Beweging

Iedereen beweegt

Iedereen heeft recht op beweging, een fysieke of lichamelijke beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. In de gemeente Molenlanden organiseren we een keer per maand een sportieve activiteit voor inwoners met een beperking. We zijn elke maand te gast bij een andere vereniging. Op die manier leert de vereniging kennis maken met G-sport en de deelnemers met de vereniging.

Iedereen beweegt

Fietslessen statushouders

De meeste kinderen leren op jonge leeftijd al om op een fiets te stappen. Voor statushouders is dat echter een ander verhaal. Zij hebben soms nog nooit op een fiets gezeten en moeten wennen aan onze verkeersregels. Door middel van een fietscursus leren we ze hoe ze moeten fietsen en omgaan met het verkeer. Voor sommigen gaat er een hele nieuwe wereld open nu ze veilig de weg op kunnen.

Fietslessen statushouders